Hozzávalók

1 kg sertéshús vegyesen (apróhús, zsírszalonnáról leszedett darabok, lapocka)

frissen őrölt bors

őrölt pirospaprika

4-5 gerezd fokhagyma

2-3 dkg só

1 zsemle

kevés tej

1/2 citrom

továbbá:

vékonybél

füstölt szalonnabőr

Elkészítési idő 2,5 óra
Adag 5-6 főre

Citromos kolbász grillen sütve

A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, és leöntjük kb. 1 dl vízzel. Belekeverjük a citrom lereszelt héját, és néhány órát állni hagyjuk.

A zsemlét tejben áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. A hússal együtt ledaráljuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és a citromos-fokhagymás vízzel. Alaposan eldolgozzuk, és a vékonybélbe töltjük. Töltésnél ügyeljünk rá, hogy üres, levegős rész ne legyen a kolbászban. Tetszés szerinti hosszú párokat készítünk, pár percre mindet hideg vízben áztatjuk, majd felakasztjuk szikkadni.

A grillrácsot bedörzsöljük füstölt szalonnabőrrel, és a kolbászokat faszénparázs fölött, többször megfordítva készre sütjük.

 

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból