Hozzávalók

2 db 25 dkg-os pangasiusfilé

1 ág rozmaring 4 ág kakukkfű

2 gerezd fokhagyma

4 ek. olívaolaj

4 ek. citromlé

5 dkg fekete olívabogyó

5 dkg aszalt paradicsom

1 csokor petrezselyem

1 ek. kapribogyó

Elkészítési idő 30 perc
Adag 4 személyre

Pangasius – mediterrán módra

 

  1. A halfiléket leöblítjük, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és szorosan egymás mellé, kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, kissé összevagdaljuk, és a halra szórjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, és ezt is a halra tesszük. Az olajat elkeverjük a citromlével, és a halra locsoljuk. Lefedjük, és 30 percig pihentetjük.
  2. Az olívabogyót, az aszalt paradicsomot kis darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A kaprit villával kissé szétnyomjuk. A felaprított hozzávalókat összekeverjük.
  3. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. A halat megsózzuk, szétosztjuk rajta a keveréket, és a tálat lefedjük alufóliával. A sütőben kb. 15 percig sütjük. A végén még fólia nélkül 5 percig pirítjuk. Friss fehér kenyérrel tálaljuk. Vegyes zöldsalátát is adhatunk hozzá.

 

BORAJÁNLÓ:

Mészáros Pál Chardonay

Egyazon szőlőfajta más-más arcát mutatja. Ebben a chardonnayban megtaláltuk az ízek izgalmas világát. Friss, zamatos bor, ami illatozva és ízlelgetve a zöldalma és a citrusfélék világába repít.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból