Hozzávalók

  • 4 szelet halibut
  • 6 dl halalaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 babérlevél
  • a körethez:
  • 2 nagyobb krumpli
  • 4 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz:
  • 1 szál újhagyma a zöldjével együtt
  • 2 paradicsom
  • 4 kis rozmaringág
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 lime
Elkészítési idő 45 perc
Adag 4 főre

Párolt halibut vegyes zöldségkörettel

A répát kb. 10 cm hosszú, vékony csíkokra szeljük, és az egyben hagyott fokhagymagerezdekkel együtt kevés vízben, sóval, borssal, ízesítve puhára főzzük, majd leszűrjük.

A krumplit vékony hasábokra vágjuk, leszárítjuk. Bő olajban pirosra sütjük, lecsöpögtetjük. Mindet melegen tartjuk.

Az alaplevet és a bort babérlevéllel felforraljuk, beleengedjük a halszeleteket, és 5–10 percet főzzük.

Tálaláskor a tányérra pakolunk a zöldségekből, óvatosan ráemeljük a halat. Rakunk rá lime-szeletet, darabolt paradicsomot,  felkarikázott újhagymát, rozmaringot, végül az egészet meglocsoljuk olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.

 

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból