Hozzávalók

  • 1 kg fekete tőkehal
  • őrölt pirospaprika
  • frissen facsart citromlé
  • kevés olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • a mártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tejszín
  • őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz:
  • metélőhagyma
  • sárgarépa
  • citrom
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4 főre

Tőkehalfilé fűszeres mártással

A felszeletelt halat beirdaljuk, bekenjük sóval és pici pirospaprikával,

Meglocsoljuk citromlével, és lefedve 1 órára hűtőbe tesszük. A pácolást követően papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.

Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a négybe vágott fokhagymát, és közepes lángon megpirítjuk a halszeletek mindkét oldalát. A serpenyőből kiszedve félretesszük, melegen tartjuk.

A visszamaradt zsiradékból eltávolítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a vajat. Világosra pirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel. Kis lángon felforraljuk, pár percig főzzük, közben fűszerezzük.

A halat hosszú, vékony szeletekre vágott sárgarépával és a mártással tálaljuk, gazdagon meghintjük aprított metélőhagymával. Citromhéjjal tovább díszíthetjük.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból