Hozzávalók

  • 2 kg marhalábszár
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 kg vegyes zöldség (krumpli, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 3-4 zöldpaprika
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • csípős paprikakrém
  • őrölt kömény
  • őrölt fekete bors
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

A tálaláshoz:

  • erős paprika
Elkészítési idő 150. perc
Adag 8 főre

Zöldséges marhagulyás

Egy igazán kiadós és finom marhagulyás akár az egész családnak.

Az apróra vágott vöröshagymát  zsírban üvegesre dinszteljük, majd hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot és paprikát, és tovább kevergetjük. Miután elfőtte a levét, belerakjuk a felkockázott marhahúst és addig pirítjuk, amíg a hús minden oldalán színt nem kap. A pirospaprikát ráhintjük, majd az egészet összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntjük úgy, hogy a húst néhány cm-el ellepje. Amikor puhulni kezd, a megtisztított és felkockázott zöldségeket beletesszük, fokhagymával, köménnyel, paprikakrémmel ízesítjük, és addig hagyjuk rotyogni, amíg minden puha nem lesz benne, ha szükséges közben utánaízesítjük. Forrón tálaljuk. Erős paprikát is tehetünk mellé.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból