Hozzávalók

  • 2 levél leveles tészta,
  • 1 nagy alma (lehetőleg Boskoop vagy Cox narancs),
  • 75 g mandulaforgács,
  • 100 ml tej,
  • 75 g cukor,
  • 1 vaníliarúd,
  • 250 g marcipán,
  • 4 cl Amaretto,
  • 100 g rumos mazsola,
  • 1 l tej
Elkészítési idő 60 perc
Adag 4

Almás táska: marcipános, ameorettós és mazsolás töltelékkel

Bereznay Tamás a METRO Gasztroakadémia vezetőjének ajánlásával

  1. Tegyük fel főni a tejet a vanília kikapart magjával és a cukorral.
  2. Fokozatosan adjuk hozzá a marcipánt, és jól keverjük el.
  3. Gazdagítsuk az ízt Amarettóval és rumos mazsolával.
  4. Mossuk meg az almát, vágjuk négy gerezdre, és távolítsuk el a csutkáját.
  5. Enyhén pirítsuk meg a mandulaforgácsot egy serpenyőben.
  6. Terítsük ki az egyik levél tésztát, osszuk négy részre, és a részek közepére helyezzünk el egy-egy púpozott kanálnyi marcipános keveréket.
  7. A halmok közepére helyezzünk egy-egy almagerezdet.
  8. Válasszuk szét a tojást, és a fehérjével kenjük be a tészta töltelékkel nem fedett részeit.
  9. Terítsük a négy halom tetejére a második levél tésztát, és óvatosan nyomkodjuk le, hogy a halmok között össze tudjon tapadni az alsó és a felső réteg tészta.
  10. Egy késsel vágjunk kis kereszteket a tésztán ott, ahol az almák vannak, hogy a nedvek elpárologhassanak, majd hajtsuk vissza a széleket.
  11. Kenjük be a tészta tetejét a maradék tojásfehérjével, és szórjuk rá a pirított mandulaforgácsot.
  12. Vágjuk fel a tésztát négy részre, és 200°C-on süssük aranybarnára 15-20 perc alatt.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból