Hozzávalók

  • 1 kg vaddisznócomb
  • liszt
  • frissen őrölt bors
  • kevés zsír
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 közepes zellergumó
  • 2-3 babérlevél
  • 4-5 szem borókabogyó
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • néhány szál lestyán
  • néhány kakukkfűág
  • alaplé
  • 2 dl chardonnay

A tálaláshoz:

  • sós vízben főtt burgonya
Elkészítési idő 120 perc
Adag 4 főre

Boros vaddisznóragu

A vaddisznócombot diónyi nagyságúra daraboljuk, a sóval és borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A vaddisznócombot diónyi nagyságúra daraboljuk, a sóval és borssal fűszerezett lisztbe forgatjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, kisebb adagokban átpirítjuk rajta a húst, kiszedjük, félretesszük. Újabb adag zsírt hevítünk, rádobjuk és pár percig sütjük a zöldségeket. Megszórjuk  pirospaprikával, ízesítjük a paradicsompürével, babérlevéllel, borókabogyóval és az összekötött zöldfűszerekkel.
Hozzáadjuk a húskockákat majd felöntjük a borral és annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon a hús puhulásáig pároljuk, ezalatt a zöldségek kissé szét is főnek. A fedőt levéve nagyjából elpárologtatjuk a levet, ha szükséges, utánafűszerezzük az ételt. A zöldfűszereket eltávolítjuk, a ragut sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

 

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból