Hozzávalók

  • 60 dkg mangalica szűz
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 4 szál angol zeller
  • 0,20 kg színes koktélparadicsom
  • 1 kg francia apró szemű burgonya
  • Fűszerpaprika
  • Sertészsír
  • Bors
Elkészítési idő Kb. 45 perc
Adag 4 főre

Karácsonyi menü – Mangalica szűz paprikás burgonyával

A hagymából, fokhagymából, paprikából és paradicsomból sertészsíron pörköltalapot készítünk.

A burgonya egy negyedét kockára vágjuk és belefőzzük a feldarabolt zellerrel együtt. Miután minden megfőtt a pörköltalapot pürésítjük, majd ízesítjük sóval, borssal, köménnyel.

A maradék burgonyát megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd átszedjük a mártásba és ott fejezzük be a főzését.

Közben a szüzet sózzuk borsozzuk, majd sertészsíron körbepirítjuk és 160 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból