Hozzávalók

  • 4 db pecsenye kacsamell,
  • 1 csipet őrölt koriander,
  • 2-3 ág rozmaring,
  • 4 dl vörösbor,
  • 8 szál újhagyma,
  • 150 g piros szőlő,
  • 2 ek. nádcukor,
  • csipet őrölt bors, só, vaj
Elkészítési idő 18 perc
Adag 3

Rozé kacsamell szőlőmártással párolt újhagymával

A kacsamelleket bőrös felükkel lefelé serpenyőbe tesszük és lassú tűzön2-3 perc alatt arany barnára pirítjuk.

Tűzálló edénybe öntjük a kisült zsírt, bőrös felével felfelé belehelyezzük az elősütött kacsamelleket és kakukkfüvet, majd 8 percig 160°C-on sütőben sütjük.
A vörösbort egy kisebb lábasban visszaforraljuk 2dl-re, miközben hozzáadjuk a nádcukrot, borsot, őrölt koriandert és egy csipet sót.

Hozzáadjuk a felezett, kimagozott szőlőmagok felét és tovább forraljuk 1-2 percig. Végül a maradék előkészített szőlőt is hozzáadjuk, de ezzel csak összeforraljuk.
Az újhagymákat 5-6 cm-es darabokra vágjuk és vajon megpároljuk.

A kacsamelleket a sütőből kivéve 2-3 percig pihentessük.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból