Hozzávalók

  • 80 dkg csontos bárányborda
  • 1 citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • fekete bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor rozmaring
  • 1/2 csokor kakukkfű
Elkészítési idő 60. PERC
Adag 4 főre

Rozmaringos-kakukkfüves bárányborda

A húst a bordacsontok mellett felszeleteljük.

A citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük az olajjal, a húsra öntjük, és néhány órán át letakarva pihentetjük.

Felforrósított serpenyőben minden szeletet aranyszínűre pirítunk, kiszedjük, és meghintjük sóval, frissen durvára őrölt borssal. A bordacsontok végeit alufóliába csomagoljuk, mindent tepsibe tesszük. Ráöntjük a pácolás és a sütés után visszamaradt citromos olajat, beletesszük a megtisztított fokhagymát, néhány rozmaring- és kakukkfűágat.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve eltávolítjuk a csontvégekről a fóliát, és a húst friss rozmaring- és kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból