Hozzávalók

4db bárány csülök
2fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2db babérlevél
bors

2-3 szál kakukkfű
2szál rozmaring
400g kuszkusz
2db narancs
100g fenyőmag
100g szeletelt mandula
100g aranymazsola
100g magozott aszalt datolya
1 kis csokor koriander zöld
1 kis csokor menta
1dl szűz olíva olaj

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Elkészítés:

  1. A báránycsülköket mély tálba tesszük, mellé szórjuk a feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, kakukkfűvet, összevágott rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet öntünk alá, az edényt lefedjük és 120°C-os sütőben kb.2 órát pároljuk.
  2. Amikor a csontról leválik már a hús, kivesszük a párolóléből és 180°C-os sütőben megpirítjuk. A párolólét tovább főzzük, pürésítjük, majd mártás állagúra forraljuk.
  3. A kuszkuszt megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A fenyőmagot és a mandulát enyhén megpirítjuk.
  5. A datolyát felcsíkozzuk. A mentát és a koriandert is vékony szálakra vágjuk. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Végül egy nagy tálban összekeverjük az alkotóelemeket.

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát