Hozzávalók

1 kg kékkagyló
1 kg borotvakagyló
20 dkg vongole kagyló
5-6 fej shalotta
1 szál szárzeller
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl mogyoróolaj
4g sáfrány
1,5 dl száraz fehérbor
2,5 dl min. 20% főzőtejszín
2 szál újhagyma
frissen őrölt bors
tengeri só

Elkészítési idő 50 perc

Sáfrányos kagylóleves

Elkészítés:

  1. Kevés mogyoróolajon enyhén megpirítjuk a finomra vágott shalottát, fokhagymát, az újhagyma fehér részét, valamint az apró kockára vágott szárzellert.
  2. Ráborítjuk az átválogatott, megtisztított kagylókat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a sáfrányt és letakarva 3-4 percig pároljuk.
  3. Fedő nélkül átforgatva pár percig tovább főzzük, hogy az összes kagyló kinyíljon. (A ki nem nyíló kagylókat mindenképpen dobjuk ki!)
  4. Tálalás előtt hozzáöntjük a tejszínt és melegítsük össze, majd kóstolás után sózzuk, ha szükséges.
  5. Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt borssal és karikára vágott újhagyma zölddel.

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát