Hozzávalók
A gombóchoz:
A gombamártáshoz:
Diós gombóc gombamártással
Főzze meg a burgonyákat sós vízben, öntse le róluk a forró vizet, majd hámozza meg őket. Törje össze a burgonyát, és gyúrja össze a keményítővel, kukoricadarával, felvert tojással és a darabolt dióval. Fűszerezze az egészet sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint, és adja hozzá az apróra vágott petrezselymet. Formázzon azonos méretű gombócokat az összegyúrt tésztából. A hüvelykujjával fúrjon lyukat a gombócokba, tegyen egy-egy egész diót a közepükbe, majd zárja le és formázza őket újra gömbölyűre.
Tegye a gombócokat forró, de nem forrásban lévő vízbe kb. 15 percig.
Tisztítsa meg a gombát és szeletelje fel. A hagymát és a fokhagymát vágja apróra. Kevés olívaolajon dinsztelje meg a gombát. Adja hozzá a hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a vajat, és párolja őket össze. Ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal, és ízesítse a finoman felaprított snidlinggel.
Forró serpenyőben a vajat hevítse habosra az őrölt dióval együtt. Helyezze bele a gombócokat és tálalja a gombával együtt.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból