Hozzávalók

Pirított tintahalhoz:

  • 12 db tisztított tintahal
  • 0,5 dl hőtűrő olaj a sütéshez
  • 3 gerezd friss fokhagyma
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj

Salátához:

  • 1 csomag bio uborka
  • 1 csomag bio cukkíni
  • 2-3 db bio narancs
  • 1 csomag bio zöldalama
  • 1 cserép bio kapor
  • 0,5 dl szűz olívaolaj
  • 0,2 dl almaecet
  • 1 ek nádcukor
Adag 4 személyre

Pirított tintahal, narancsos cukkinisaláta

A fokhagymát finomra vágjuk, vagy fokhagymanyomóval áttörjük és a szűz olívaolajjal kikeverjük.
A tintahalakat egyik oldalukon felvágjuk, kiterítjük, majd belső oldalán 0,5 centiméterenként beirdaljuk két irányból is.
A serpenyőt előhevítünk, majd amikor már forró, beleöntjük az olajat, és rögtön rátesszük a tintahalakat. Barnulásig pirítjuk, sózzuk, majd a tűzről levéve átforgatjuk a fokhagymás olajjal.

A dresszing hozzávalóit összekeverjük, hogy a cukor felolvadjon.

Az uborkákat, cukkiniket, és a zöldalmákat mandolin gyaluval vagy késsel vékony csíkokra daraboljuk. A narancsokat késsel meghámozzuk, majd a gerezdekből a húst kivágjuk. A kaprot apróra vágjuk, és végül egy tálban az egészet összeforgatjuk az előre bekevert dresszinggel.

Receptek

FENYŐMAGOS, GORGONZOLÁS TAGLIATELLE

Tovább

Pizzatészta

Tovább

Kesudió pesto

Tovább

Krémes paradicsom pesto

Tovább

Mandulás pesto

Tovább

Sajtleves tésztasapkával

Tovább

Csirkés tostada

Tovább

UKRÁN BORSCS

Tovább

SZÁRMA

Tovább

SAVANYÚ­KÁPOSZTA-LEVES

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból