Hozzávalók

  • 50 g vaj
  • 1 kk medvehgyma
  • 100 g METRO Chef Brie sajt
  • 200 g METRO Chef reszelt sajtmix
  • 75 g METRO Chef reszelt parmezán
  • 100 g METRO Chef Dolce Gorgonzola sajt
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl  3.5%-os Rioba tej
  • só, fehérbors

 

  • 32 dkg pizzatészta
  • 0,2 dl olaj vagy 1 db tojás
Adag 4 személyre

Sajtleves tésztasapkával

Lábasban vajon megfuttatjuk a medvehagymát, felöntjük egy kevés tejszínnel. A Brie és a Gorgonzola héjját levágjuk, majd daraboljuk a sajtokat.  Lassú tűzön, habverővel kevergetve felolvasztjuk a tejes alapban.

Felöntjük a maradék tejjel, és forráspontig melegítjük. Ízlés szerint sóval, fehérborssal utánízesítjük és vízzel higítjuk.

A tésztát négyfelé osztjuk, és két sütőpapír között vékony kerek lapokká nyújtjuk.

A levest forrón, meleg sütésálló csészékbe töltjük. A tésztákkal lefedjük a csészéket. A tésztát a csésze szélére rányomkodjuk, figyelve rá, hogy a levesbe ne lógjon bele. A tésztát olajjal, vagy kikevert tojással lekenjük, 180-200°C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 3-6 perc alatt barnára sütjük.

Receptek

FENYŐMAGOS, GORGONZOLÁS TAGLIATELLE

Tovább

Pizzatészta

Tovább

Kesudió pesto

Tovább

Krémes paradicsom pesto

Tovább

Mandulás pesto

Tovább

Pirított tintahal, narancsos cukkinisaláta

Tovább

Csirkés tostada

Tovább

UKRÁN BORSCS

Tovább

SZÁRMA

Tovább

SAVANYÚ­KÁPOSZTA-LEVES

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból