Hozzávalók

12db St. Jakab kagyló hús
szőlőmag olaj
sópehely
250g fagyasztott mangó kockák
3 fej shalotta
szölőmag olaj

bors
1-2db chili
cukor
1db kígyó uborka
100g vörös pálma moszat
1 evőkanál szezámmag olaj
1 evőkanál fehér balzsamecet

50g sziksó fű

St. Jakab kagyló mangó „chutny”-val, algás uborkával

Elkészítés:

  1. A kagylóhúsokról letörölgetjük a nedvességet és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor sózzuk.
  2. A shalottákat finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot, enyhén karamellizáljuk. Beletesszük az 2*2cm-esre vágott mangó kockákat, apró kockára vágott chilit, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon sűrű lekvárszerű ragut főzünk.
  3. A kígyóuborka húsos részéből (a magházat kihagyva), hámozóval lehúzva, szalagokat készítünk. Kisebb darabokra vágjuk, majd átkeverjük balzsamecettel, szezámolajjal és egy csipet sóval.
  4. A pálmamoszatot kiáztatjuk vízben, majd többször átöblítjük. Kicsit kisebb darabokra vágjuk, végül az uborkához keverjük. Tálaláskor megszórjuk sziksófűvel.

Receptek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból