Hozzávalók

BÁRÁNYBORDA

  • 1,2 kg bárányborda (6 adag, 200 g/fő)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Zöldfűszerek
  • Tengeri só
  • Extra szűz olívaolaj

BURGONYAPÜRÉ

  •  1 kg burgonya
  •  100 g vaj
  •  100 ml tejszín
  •  1 csokor friss zöldfűszer (petrezselyem, turbolya, metélőhagyma)
  • Só, bors
  • Szerecsendió

MEDITERRÁN ZÖLDSÉGEK

  • 3 paradicsom
  • Bazsalikom, só, bors
  • Balzsamecet,
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
Elkészítési idő 60. PERC
Adag 6

BÁRÁNYBORDA MEDITERRÁN ZÖLDSÉGEKKEL, FŰSZERES BURGONYAPÜRÉVEL

 BÁRÁNYBORDA

Pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát magas hőfokon. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket. Helyezzük egy hőálló tálba és 80 fokos sütőben 1-1, 5 óra alatt süssük a kívánt állagúra. 60 fokon sütve a hús közepesen (medium) sül át.

 

 

 

BURGONYAPÜ

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk félbe és lobogó sós vízben főzzük puhára. Vágjuk finomra a zöldfűszereket. Szűrjük le a főtt burgonyát és hagyjuk a gőzt elpárologni. Burgonyanyomón törjük át, keverjük össze a többi hozzávalóval és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 

 MEDITERRÁN ZÖLDSÉGEK

Vágjuk a zöldségeket egyforma méretű darabokra, forró olívaolajon pirítsuk meg, adjunk hozzá kevés fokhagymát és a rozmaringot. Tegyük bele a paradicsomot és a bazsalikomot, jól keverjük össze. 5–8 percig pirítsuk, majd sózzuk, borsozzuk. Végül locsoljuk meg a zöldségeket balzsamecettel és kevés olívaolajjal, majd alaposan keverjük át.

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból