Burgonyatorta köretnek

Hozzávalók

  • 200 g nyers burgonya
  • 100 g főtt burgonya
  • 60 ml tejszín
  • 1 tojás
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 evőkanál finomra vágott zöldség (répa, angol zeller, póré)
  • Petrezselyem, snidling
Elkészítési idő 50 perc
Adag 6 főre

Burgonyatorta köretnek

Reszelje le, majd csavarja ki a nyers burgonya levét, a főtt burgonyát pedig törje át. Keverje össze a nyers és főtt burgonyát, adja hozzá a tojást és a tejszínt.

Burgonyatorta köretnek

Keverje hozzá a zöldségeket és a fűszernövényeket. Alaposan keverje össze a hozzávalókat, ízesítse sóval, borrsal, szerecsendióval.

Öntse a masszát kis formákba, majd süsse a sütőben 150°C fokon kb. 30 percig.

Burgonyatorta köretnek

Fűszernövényekkel díszítve tálalja!

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

St. Jakab kagyló mangó „chutny”-val, algás uborkával

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból