Hozzávalók

12db St. Jakab kagyló hús
szőlőmag olaj
sópehely
250g fagyasztott mangó kockák
3 fej shalotta
szölőmag olaj

bors
1-2db chili
cukor
1db kígyó uborka
100g vörös pálma moszat
1 evőkanál szezámmag olaj
1 evőkanál fehér balzsamecet

50g sziksó fű

St. Jakab kagyló mangó „chutny”-val, algás uborkával

Elkészítés:

  1. A kagylóhúsokról letörölgetjük a nedvességet és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor sózzuk.
  2. A shalottákat finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot, enyhén karamellizáljuk. Beletesszük az 2*2cm-esre vágott mangó kockákat, apró kockára vágott chilit, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon sűrű lekvárszerű ragut főzünk.
  3. A kígyóuborka húsos részéből (a magházat kihagyva), hámozóval lehúzva, szalagokat készítünk. Kisebb darabokra vágjuk, majd átkeverjük balzsamecettel, szezámolajjal és egy csipet sóval.
  4. A pálmamoszatot kiáztatjuk vízben, majd többször átöblítjük. Kicsit kisebb darabokra vágjuk, végül az uborkához keverjük. Tálaláskor megszórjuk sziksófűvel.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Éjféli falatkák: Kecskesajt-mártogatós zöldségekkel

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból