Hozzávalók

  • 500 g szelídgesztenye
  • 300 ml fehérbor
  • 200 ml almalé
  • 4 cl vilmoskörte brandy
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 12 db lapzselatin
  • 400 g krémsajt
  • 200 g crème fraîche
  • 200 ml tejszín
  • 1 db citrom
  • 2 cl baracklikőr
  • bors
  • szerecsendió
Elkészítési idő kb. 45 perc (plusz lehűlési idő)

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tipp: Szervírozzuk bazsalikommal és gránátalmával!

  1. Serpenyőben enyhén pirítsuk meg a megpucolt gesztenyét, majd öntsük hozzá a fehérbort és az almalevet, és hagyjuk párologni 30 percig. Hozzáadjuk a brandyt, a vajat és a mézet, alaposan elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. A keverékből 300 grammot pürésítsünk össze, a többit vágjuk apróra.
  2. A lapzselatint puhítsuk meg hideg vízben. Keverjük össze a krémsajtot a crème fraîche-sel és a tejszínnel, majd adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, szerecsendiót és reszelt citromhéjat.
  3. Melegítsük fel a citromlével elkevert baracklikőrt, majd tegyük bele a kinyomkodott lapzselatint. Adjuk hozzá a krémsajtkeverék harmadát, alaposan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a krém maradékát is. Végül keverjük hozzá a pürésített és felkockázott gesztenyét is, ha szükséges, ízesítsük még.
  4. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt terrine formába, és hagyjuk hűlni egy éjszakára. Felszolgálás előtt fordítsuk ki a formából, és szeleteljük fel.

Kapcsolódó termékek

Nescafé Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato

Teljes tejpor koffeinmentes azonnal oldódó kávéval

16 db 99,2 g

1699-

2200-

Epres ízesítésű csokoládé pasztilla

Csz.:123457

Tejcsokoládé (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin, aroma: vanília), Puffasztott rizs 11% [rizsliszt, cukor, malátakivonat (árpa), só, stabilizátor: E170i, növényi olaj: repce, emulgeálószer: szójalecitin], Aroma: eper, Tejcsokoládé: kakaó szárazanyag legalább 35%.

899-

1150-

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból