Elkészítési idő 30 perc

Meggyes-kókuszos-csokis nyers vegán torta

EZ A 4 RÉTEGŰ MEGGYES-KÓKUSZOS CSOKIS NYERS VEGÁN TORTA SZUPER EGÉSZSÉGES: CSUPA FRISS ÉS TELJES ÉRTÉKŰ ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜL. ÉS NAGYON FINOM IS: A MEGGYES-KÓKUSZOS-CSOKOLÁDÉS RÉTEGEK IGAZI ÍZÉLMÉNYT JELENTENEK. EZ A NYERS VEGÁN TORTA NEM TARTALMAZ HAGYOMÁNYOS LISZTET, TOJÁST, TEJTERMÉKEKET ÉS CUKROT SEM. ÍGY BEILLESZTHETŐ A VEGÁN ÉS A PALEO ÉTRENDBE IS.

Hozzávalók:

Nyers vegán torta alapja

  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg lenmagliszt
  • 10 dkg datolya /mazsola
  • 2 ek kakaópor
  • víz

Meggyes réteg

  • 0,5 kg kimagozott meggy
  • 5 dkg datolya
  • 2,5 ek útifű maghéj
  • fahéj

Kókuszos réteg

  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl olvasztott kókuszzsír
  • agavé szirup (méz)
  • víz

Csokoládé bevonat

  • 4 ek kókuszzsír (szilárd állapotban mérve)
  • 3-4 ek kakaópor
  • agavé szirup (méz)

Díszítéshez

  • meggy
  • citromfű
  • kókuszchips
  • agavé szirup (méz)

Elkészítése:

  1. kókuszos réteg elkészítéséhez először beáztatjuk a kókuszreszeléket annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
  2. A datolyát beáztatjuk (a teljes mennyiséget), majd amikor megpuhult, kevés víz hozzáadásával összeturmixoljuk.
  3. meggyes réteghez kimagozott meggyet darabos állagúra turmixoljuk, majd hozzákeverjük a leturmixolt datolya 1/3 részét (5 dkg) és ízlés szerint fahéjat. Ha szükséges, még édesíthetjük. Ezután hozzáadjuk az útifű maghéjat és félretesszük.
  4. Torta alapja: datolya 2/3 részét összegyúrjuk a tortaalap többi hozzávalójával. Ha nem áll össze, adhatunk még hozzá egy kis vizet. A tésztát 22 cm-es, folpackkal kibélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
  5. A meggyes réteget ráöntjük a tortaalapra és betesszük a hűtőbe.
  6. A kókuszreszeléket a vízzel együtt a turmixba öntjük, majd hozzáadjuk a folyékony (felolvasztott, de nem meleg) kókuszolajat és az egészet elturmixoljuk. Egy tálba szedjük a krémet és agavé sziruppal (mézzel) ízesítjük.
  7. Mielőtt felvinnénk a kókuszos réteget is a tortára, várjuk meg, hogy a meggyes réteg megszilárduljon.
  8. Ha elkészültünk mindhárom réteggel, a tortát betesszük ismét a hűtőbe.
  9. Elkészítjük a csokimázat: a folyékony kókuszolajhoz hozzákeverjük a kakaóport és az agavé szirupot (mézet).
  10. Inkább langyos legyen a máz, amikor bevonjuk vele a tortát, különben megolvaszthatja a kókuszos réteget.
  11. Ha megszilárdult a csokiréteg is, agavé szirupot csepegtetünk a torta tetejére, megszórjuk kókuszchipsszel és meggyel díszítjük.
  12. A nyers tortát behűtve lehet szépen szeletelni. A nyers gyümölcs miatt 2 napon belül érdemes elfogyasztani.

 

 

Forrás: lovelyveg.hu

Kapcsolódó termékek

Receptek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból