Elkészítési idő 30 perc

Meggyes-kókuszos-csokis nyers vegán torta

EZ A 4 RÉTEGŰ MEGGYES-KÓKUSZOS CSOKIS NYERS VEGÁN TORTA SZUPER EGÉSZSÉGES: CSUPA FRISS ÉS TELJES ÉRTÉKŰ ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜL. ÉS NAGYON FINOM IS: A MEGGYES-KÓKUSZOS-CSOKOLÁDÉS RÉTEGEK IGAZI ÍZÉLMÉNYT JELENTENEK. EZ A NYERS VEGÁN TORTA NEM TARTALMAZ HAGYOMÁNYOS LISZTET, TOJÁST, TEJTERMÉKEKET ÉS CUKROT SEM. ÍGY BEILLESZTHETŐ A VEGÁN ÉS A PALEO ÉTRENDBE IS.

Hozzávalók:

Nyers vegán torta alapja

  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg lenmagliszt
  • 10 dkg datolya /mazsola
  • 2 ek kakaópor
  • víz

Meggyes réteg

  • 0,5 kg kimagozott meggy
  • 5 dkg datolya
  • 2,5 ek útifű maghéj
  • fahéj

Kókuszos réteg

  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl olvasztott kókuszzsír
  • agavé szirup (méz)
  • víz

Csokoládé bevonat

  • 4 ek kókuszzsír (szilárd állapotban mérve)
  • 3-4 ek kakaópor
  • agavé szirup (méz)

Díszítéshez

  • meggy
  • citromfű
  • kókuszchips
  • agavé szirup (méz)

Elkészítése:

  1. kókuszos réteg elkészítéséhez először beáztatjuk a kókuszreszeléket annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
  2. A datolyát beáztatjuk (a teljes mennyiséget), majd amikor megpuhult, kevés víz hozzáadásával összeturmixoljuk.
  3. meggyes réteghez kimagozott meggyet darabos állagúra turmixoljuk, majd hozzákeverjük a leturmixolt datolya 1/3 részét (5 dkg) és ízlés szerint fahéjat. Ha szükséges, még édesíthetjük. Ezután hozzáadjuk az útifű maghéjat és félretesszük.
  4. Torta alapja: datolya 2/3 részét összegyúrjuk a tortaalap többi hozzávalójával. Ha nem áll össze, adhatunk még hozzá egy kis vizet. A tésztát 22 cm-es, folpackkal kibélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
  5. A meggyes réteget ráöntjük a tortaalapra és betesszük a hűtőbe.
  6. A kókuszreszeléket a vízzel együtt a turmixba öntjük, majd hozzáadjuk a folyékony (felolvasztott, de nem meleg) kókuszolajat és az egészet elturmixoljuk. Egy tálba szedjük a krémet és agavé sziruppal (mézzel) ízesítjük.
  7. Mielőtt felvinnénk a kókuszos réteget is a tortára, várjuk meg, hogy a meggyes réteg megszilárduljon.
  8. Ha elkészültünk mindhárom réteggel, a tortát betesszük ismét a hűtőbe.
  9. Elkészítjük a csokimázat: a folyékony kókuszolajhoz hozzákeverjük a kakaóport és az agavé szirupot (mézet).
  10. Inkább langyos legyen a máz, amikor bevonjuk vele a tortát, különben megolvaszthatja a kókuszos réteget.
  11. Ha megszilárdult a csokiréteg is, agavé szirupot csepegtetünk a torta tetejére, megszórjuk kókuszchipsszel és meggyel díszítjük.
  12. A nyers tortát behűtve lehet szépen szeletelni. A nyers gyümölcs miatt 2 napon belül érdemes elfogyasztani.

 

 

Forrás: lovelyveg.hu

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból