Hozzávalók

  • 2 sertésszűz
  • kevés vaj
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4-5 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 2-3 evőkanál morzsolt kakukkfű
  • 2-3 evőkanál morzsolt majoránna
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 tojássárgája

A redukcióhoz:

  • 2,5 dl pinot noir
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál málnaszörp

A tálaláshoz:

  • párolt zöldség
Elkészítési idő 90. PERC
Adag 4 főre

Sertésszűz zöldfűszeres kéreggel, vörösbor-redukcióval

A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben felhevített vajon körben kérget pirítunk rá.

A zsemlemorzsát összeforgatjuk a zöldfűszerekkel.
A húst tojássárgájába, majd a zöldfűszeres keverékbe forgatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük.
Serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Lassan adagolva hozzáöntjük a bort, beforraljuk. Végül hozzáadjuk a mézet, a szörpöt, ízesítjük sóval, és pár percig még rotyogtatjuk.
A sertésszüzet felszeleteljük, párolt zöldséggel és a vörösbor-redukcióval kínáljuk.

Tipp: házilag szárított zöldfűszerekkel készítve még aromásabb, finomabb lesz az étel.

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból