Hozzávalók

  • 1,2 kg báránycomb egyben
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 l húsalaplé
  • 1 dl pinot noir
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A körethez:

  • 40 dkg felkockázott krumpli
  • 40 dkg szeletelt sárgarépa
  • 20 dkg felkockázott zeller
  • 1 fej fokhagyma keresztben kettévágva
Elkészítési idő 120 perc
Adag 4-6 fő

Zöldfűszeres mandulával töltött báránycomb

A húst kicsontozzuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

A töltelék hozzávalóit késes aprítóban alaposan összedolgozzuk, és a csont helyére kanalazzuk.
A húst az eredeti formájára alakítjuk, kötözőspárgával rögzítjük, magas falú, hőálló tálba tesszük, köré szórjuk a köretnek szánt zöldségeket. Ráöntjük az alaplét és a bort, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
1 óra elteltével, húshőmérővel ellenőrizzük, ha még nem sült meg, további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Onnan kivéve 15 percet pihentetjük, majd szeletekre vágva, a zöldségekkel tálaljuk.

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból