Hozzávalók

  • 10-15 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
  • 1 dl pinot noir
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál forralt bor fűszerkeverék
  • 30 ml tejszín
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg marcipán
  • 5 dkg aszalt meggy
Elkészítési idő kb 120. perc
Adag 12 db

Borkrémes bonbon

Gyors és finom házi bonbonok az egész család kedvére lesznek.

Az étcsokoládé 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk. A gőzről levéve, kevergetve feloldjuk benne a maradék csokoládét. A bonbonforma mélyedéseit teletöltjük a csokoládéval, majd pár perc után egy tál fölé tartva kicsepegtetjük a felesleget. A tetejét habkártyával simára húzzuk, és a formát hűtőbe tesszük a teljes szilárdulásig.

A bort a cukorral és a fűszerkeverékkel kis lángon felforraljuk. Addig főzzük, amíg kb. felére nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt az aprított csokoládéval összeforraljuk, belereszeljük a marcipánt, és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Félretéve hűlni hagyjuk.

A hűtőből kivett forma mélyedéseibe aszalt meggyet teszünk, kevés borzselét, majd marcipános krémet teszünk rá. A csokoládét újra temperáljuk, kanállal a töltelékre adagoljuk. A felesleget sima habkártyával lehúzzuk, és a formát visszatesszük a hűtőbe. Kb. 1 óra múlva kivesszük, és kifordítjuk belőle a bonbonokat.

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Vörösboros vaddisznóragu

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból