Duplán csokoládés szelet

Hozzávalók

A tésztához:

  • 2 evőkanál tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl

A csokoládékrémhez:

  • 4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor (4 x 40 g)
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 l tej
  • 10 dkg vaj

A fehércsokoládé-krémhez:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg habtejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor
  • cukorgyöngy
Elkészítési idő 70 perc + pihentetés
Adag 25x35 cm-es tepsi

Duplán csokoládés szelet

A sütést megelőző napon elkészítjük a fehércsokoládé-krém alapját. A  tejszínt felforraljuk, a tálba tördelt csokoládéra öntjük. Néhány percig állni hagyjuk, majd összedolgozzuk, letakarjuk, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.

A szalalkálit a tejben feloldjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot is, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A szalalkális tejet, a tojást és a tejfölt egynemű tésztává gyúrjuk, 3 részre osztva cipókká formázzuk, és folpakba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.

Pihentetés után egyenként tepsi méretű lappá nyújtjuk a cipókat, villával megszurkáljuk, és a zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán, 190-200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Sütőpapírra csúsztatjuk az első lapot, majd a többit is ráhelyezzük.

Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a csokoládékrémet: nagy lábasba szórjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a vajat.

Az előzőleg elkészített és lehűtött fehér csokoládés alapot kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a mascarponét is.

Az első lapot magas falú tepsibe fektetjük – legjobb abba tenni, aminek a hátoldalán sültek a lapok -, ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap, a fehér krémmel, végül a harmadik lap, amire a maradék pudingot simítjuk. Hűlni hagyjuk, majd néhány órát hűtőben dermesztjük a süteményt.

Másnap kockákra vágjuk, a tetejét kakaóporral és cukorgyönggyel díszítjük.

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Vörösboros vaddisznóragu

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát