Hozzávalók

  • 1-1,5 kg vaddisznóhús (comb, lapocka)
  • 1-2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 dl vörösbor
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma vagy póréhagyma

A tálaláshoz:

  • csípős paprikalekvár vagy áfonyalekvár
  • krumplikrokett
Elkészítési idő 120 percc
Adag 8-10 személyre

Vörösboros vaddisznóragu

A vörösbort nagyjából a felére redukáljuk (beforraljuk), félretesszük.

A húst kevés olajjal bekenjük, és vaslapon vagy grillen mindkét oldalát pár percig pirítjuk, kis ideig pihentetjük, majd felkockázzuk.

A zsíron aranysárgára dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a húst. Visszatesszük a tűzhelyre, és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, sózzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.

A főzés végén pótoljuk az elpárolgott vizet, hozzáadjuk a vörösbor-redukciót, végül borssal és köménnyel ízesítve összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk. Belekeverjük az apróra vágott sárgarépát és újhagymát, néhány percig főzzük, majd néhány csepp paprikalekvárral vagy áfonyalekvárral a tetején, krokettel tálaljuk.

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból