Gyümölcsös puncs szagos mügével

Hozzávalók

  • 1,5 l rizling bor
  • 0,75 l rizling pezsgő
  • 3 g félig szárított szagos müge
  • vékonyra szeletelt narancs
  • 500 g eper
  • 2 kockára vágott kivi
  • 1 csomag vaníliás vagy kristálycukor
Adag 6 főre

Gyümölcsös puncs szagos mügével

A bort egy edénybe öntjük, és beletesszük a narancsszeleteket. A szagos mügét csomóba kötjük, és fejjel lefelé az edénybe függesztjük. Figyeljünk arra, hogy a szárának a vége ne lógjon bele az italba, mivel keserű anyagok oldódhatnak ki belőle. Ezután fél órát állni hagyjuk. Fél óra után kivesszük belőle a szagos mügét. Megcukrozzuk a puncsot, és keveréssel oldjuk fel benne. Beletesszük a gyümölcsöt, és fél órát állni hagyjuk. Felszolgálás előtt hozzáöntjük az előzetesen jól behűtött pezsgőt.

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Vörösboros vaddisznóragu

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból