Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • őrölt fehér bors
  • kevés olaj
  • 2 dl száraz fehér pezsgő
  • kevés vaj
  • 50 dkg apró, barna csiperkegomba
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3-4 dl húsleves
  • 50 dkg tagliatelle tészta

A tálaláshoz:

  • friss rozmaring
Elkészítési idő 50 perc
Adag 4 főre

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés felhevített olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd a pezsgővel felöntve puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megtisztított és cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a keményítővel. 1-2 percnyi pirítás után felöntjük a levessel, és készre pároljuk.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

Tálaláskor a tányérra tésztát szedünk, ráhelyezünk 1 szelet húst, amire szaftos gombát halmozunk. Friss rozmaringgal megszórva kínáljuk.

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Vörösboros vaddisznóragu

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból