Hozzávalók

A masszához:

  • 125 g tejszín
  • 350 g sima bevonó
  • csokoládé
  • 75 g vaj
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • 2 evőkanál fahéj

A bevonathoz:

  • Apróra vágott pisztácia, mandula vagy mogyoró, kakaópor, porcukor
Elkészítési idő 30 perc + hűtés
Adag Kb. 25 darabhoz

Trüffel

Vágjuk apró darabokra a bevonó csokoládét. Melegítsük a tejszínt nyeles lábasban, majd adjuk hozzá a vajat. Lassan olvasszuk fel a bevonó csokoládét a meleg tejszínben. Ízesítsük egy kis fahéjjal és narancslikőrrel, majd jól keverjük össze. Hagyjuk a trüffelmasszát körülbelül 2 órát hűlni a hűtőben.

Ezután készítsünk kis golyókat a masszából két kanál segítségével. Kézzel formáljuk a golyókat szabályosabbra. Ehhez legyen a kezünk minél hidegebb: tegyünk jeget egy tálba, és rendszeresen használjuk a kéz hűtéséhez. Végül pedig forgassuk bele a csokigolyókat a tetszés szerint választott bevonóba.

Kész is a trüffel-válogatásunk!

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Duplán csokoládés szelet

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból