Hozzávalók

A húshoz

  • 500 g flank steak
  • 50 g METRO Chef tisztított fokhagyma
  • 150 ml szójaszósz
  • 50 ml szezámolaj
  • 1 evőkanál Rioba nádcukor
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 kisebb chili paprika
  • 1 evőkanál só
  • ½ evőkanál METRO Chef feketebors

A mártáshoz

  • 100 g METRO Chef tejszín
  • METRO Chef feketebors
  • ½ lime leve

Extrák

  • Aro szezámmag
  • METRO Chef friss bébispenót
  • METRO Chef koktélparadicsom
  • fokhagymacsíra
Elkészítési idő 2 óra + a marinálás
Adag 6 személyre

BAO BURGER

Elmerülés a különböző kultúrákban és ízekben.

Habár az ételtrendek minden évben változnak, egy trend már sok éve állandó – a hamburgereké. Legtöbbjüknek ugyanolyan az íze, vagy csak apróságokban térnek el egymástól. Anita viszont megalkotott valami teljesen eltérőt, hogy feldobja a horvát hamburger street food repertoárját. Receptje rendelkezik a hamburger minden alapvető fontosságú elemével, úgymint a zsemle, a hús, a mártás és a saláta, de egyúttal egzotikus fűszerekkel és egyedi kulináris technikákkal javította fel. Azoknak az ételimádóknak, akik odafigyelnek az egészséges étkezésre, ez a recept különösen ideális, hiszen nem olajban vagy sütőben sütve készül.

1. Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az élesztőt, a vizet, a tejet, az olajat és az ecetet. Keverjük a tésztát 10 percig, majd pihentessük egy órát. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk 0,5 cm vastag köröket, majd kenjük be az egyik felüket olívaolajjal és hajtsuk rá a másik oldalra. Pihentessük 30 percig. Tegyünk sütőpapírt minden zsemle alá főzés előtt, és 8–10 percig főzzük gőz fölött.

2. A pác minden hozzávalóját keverjük össze, és öntsük rá a húsra. Hagyjuk pácolódni. 15 percig süssük 250°C-on, majd vegyük le a hőfokot 160°C-ra, takarjuk le fóliával és süssük további 90 percig. Időnként forgassuk meg a húsokat. Vegyük le a fóliát, állítsuk vissza a hőfokot 250°C-ra és további 30 percig süssük. Hagyjuk picit pihenni, és két villa segítségével szedjük ki a húsokat.

3. A mártás elkészítéséhez keverjük össze a tejszínt, a lime levét, a sót és a feketeborsot.

4. Tálaláskor tegyünk spenót­leveleket a zsemlékbe, tegyük bele a húst, a mártást, a szeletelt paradicsomot, a fokhagymacsírát és a szezámmagot.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból