Hozzávalók

  • 1 kg gulyás marhahús
  • 3 fej METRO Chef vöröshagyma
  • 4 ek. METRO Chef édes pirospaprika
  • 4 ek. METRO Chef almaecet
  • 3 ek. METRO Chef paradicsompüré
  • 2 METRO Chef aprított fokhagymagerezd
  • ½ ek. METRO Chef őrölt köménymag
  • 1 ek. METRO Chef szárított majoranna
  • 6 db METRO Chef frankfurti virsli
  • 6 db METRO Chef tojás
  • 6 db METRO Chef ecetes uborka
  • METRO Chef petrezselyem
  • Repceolaj
  • METRO Chef só
  • METRO Chef őrölt feketebors
Elkészítési idő 1,5 óra + 4 óra a sütőben
Adag 6 személyre

Fiaker-Gulasch

Amikor a jellegzetes és mégis osztrák receptekről beszélünk, egyértelmű, hogy a Schnitzel, vagyis a bécsi szelet jut először eszünkbe. Pedig szóba jöhetne a Fiakergulasch is, mely rendkívül gyönyörű módon tükrözi Ausztria fővárosa, Bécs életstílusát. Ezt az eredeti és hagyományos bécsi ételt, a jellegzetes bécsi lovaskocsi sofőrök („Fiaker”) után nevezték el. Az különbség a „rendes” gulyás recepthez képest, melyet Ausztria a korábbi királyi régiónak, Magyarországnak köszönhet, a kolbász („Frankfurter”), a tükörtojás („Spiegelei”) és az ecetes uborka („Gurkerl”) hozzáadása. Nos, élvezzük ezt rövid kis kulináris utazást Bécsbe!

  1. Melegítsünk olajat egy nagy edényben és adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, folyamatosan kevergessük alacsony hőfokon 20 percig.
  2. Adjuk hozzá a pirospaprikát, a majorannát, a köménymagot, a zúzott fokhagymagerezdeket és paradicsompürét, finoman kevergessük, majd azonnal öntsük fel almaecettel és adjunk hozzá 1 liter vizet.
  3. Hagyjuk fedél nélkül forrni nagyjából 30 percig. Vágjuk a marhahúst 3 cm-es kockákra. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeverésen). Finoman sózzuk meg a gulyáshúst, adjuk hozzá a mártást és tegyük a serpenyős ételt a sütőbe 150°C-on a középső rácsra fedővel 4 órára.
  4. Vágjuk be a frankfurti virslit mindkét oldalon. Forraljunk fel vizet és sót, vegyük le a tűzről, tegyük bele a virslit és hagyjuk benne kb. 10-15 percig.
  5. Törjük a tojásokat egy serpenyőbe, szeleteljük fel az uborkát mint legyezőt a tojásba. Ízesítsük a gulyást sóval és borssal.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

LOKŠE S LEKVÁROM

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból