Hozzávalók

  • 3 dl hideg feketekávé
  • 3 dl 24 órát hűtött tejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 ek porcukor
  • 1 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 3 lapzselatin
  • corn flakes vagy édesmorzsa

Capuccino mousse

A lapzselatint 5 percig hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojás sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd a hideg kávét lassan adagolva elkeverjük benne. A hideg tejszínből, a porcukorral kemény habot verünk, majd óvatosan összekeverjük a kávés tojással. A kinyomkodott zselatin lapokat 4 ek hideg vízbe tesszük és folyamatosan kevergetve, addig melegítjük, míg a zselatin fel nem olvad. Ezután habverővel kevergetve, a kávés tejszínhez öntjük a zselatin. Lehetőleg porcelán vagy üvegtálba töltjük / így könnyebben lehűl / és 12 órára a hűtőbe tesszük. Corn flakes-el vagy édesmorzsával rétegezve poharakba töltjük, és gránát almával díszítve kínáljuk.

Receptek

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Kókuszparfé

Tovább

Karácsonyi lekváros torta

Tovább

Házi fagylaltkosár

Tovább

Gyömbéres citromos puding vanília krémmel

Tovább

Görög citromos süti

Tovább

Gnocchi amatriciana raguval

Tovább

Genovai parmezános padlizsán

Tovább

Galaktobureko azaz görög krémes

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!