Hozzávalók

  • 280 g tojás sárga
  • 260 g kristálycukor
  • 250 g tojásfehérje
  • 50 g liszt
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 50 g kakaópor
  • 100 g olvasztott vaj
Adag 4

Csokoládés piskótalap

A tojásfehérjét 60g kristálycukorral 10 percen át alacsony fordulaton járatjuk, áttörjük. Közben a lisztet, keményítőt, kakaóport összekeverjük, és egy tálba szitáljuk.
Majd a maradék 200g kristálycukorral a tojás sárgákat kemény habbá verjük.
A sárgája után az előzőleg „áttört” cukros tojásfehérjét is kemény, de nem törős habbá verjük.
Közben a vajat felolvasztjuk, de úgy, hogy ne legyen meleg!
Végül a felvert fehérjehabot a felhabosított sárgájához keverjük, ebbe belekeverjük a szárazanyagokat, végül a felolvasztott vajat.
Sütőpapírral fedett 60×40 cm-es sütőlemezre kikenjük, 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
Kisülés után azonnal körbevágjuk, rácsra csúsztatjuk kihűlni.

Receptek

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Capuccino mousse

Tovább

Kókuszparfé

Tovább

Karácsonyi lekváros torta

Tovább

Házi fagylaltkosár

Tovább

Gyömbéres citromos puding vanília krémmel

Tovább

Görög citromos süti

Tovább

Gnocchi amatriciana raguval

Tovább

Genovai parmezános padlizsán

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!