Hozzávalók

  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg búzadara
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 csomag réteslap

A sziruphoz:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor

Galaktobureko azaz görög krémes

A tojásokat és a két sárgáját, a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a vaníliamagokat és a búzadarát. Tűzre tesszük és állandóan kevergetve, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez forrástól számított 3-4 perc. A tűzről lehúzva, belekeverünk 10 dkg vajat. Egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibéleljük, a réteslap felével kibéleljük úgy, hogy túllógjon a szélén. A maradék vajat felolvasztjuk, pár evőkanállal meglocsoljuk a tésztát és beleöntjük a sűrű darapudingot. Befedjük a maradék tésztával és meglocsoljuk vajjal. Egy éles késsel bevagdossuk, a tésztát mintha felszeletelnénk. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 percig sütjük, majd 160 fokra csökkentjük a hőfokot és még 30 percig sütjük. Amíg a süti sül, összefőzzük a szirup hozzávalóit és vékony sugárban, a sütőből kivett süteményre locsoljuk az egészet. Pár perc után már fogyasztható is. Frissen az igazi.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból