Hozzávalók

  • 60 dkg padlizsán
  • 4 dl hámozott darabolt pardicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • oregánó
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg parmezán
  • olívaolaj

Genovai parmezános padlizsán

A padlizsán ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. 10 perc után a vizet leitatjuk róla, megborsozzuk és forró olajon mindkét felét elősütjük. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra összevágjuk és egyszerre kevés olajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, ízesítjük szárított oregánóval és ráöntjük a paradicsomlevet. Legalább 20 percig nagyon lassan főzzük.
Ezután egy hőálló tál aljára a paradicsomszósz felét kiöntjük, rá a padlizsán felét, majd újabb réteg szósz és padlizsán következik. Tetejére tesszük a mozzarella sajtot és a reszelt parmezánt. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Receptek

MARHAHÚSOS SZENDVICS

Tovább

CORN-MICI

Tovább

MOKE LAT KAUGHT KYAW

Tovább

SÜLT MALACCSÁSZÁR SZENDVICS

Tovább

Smażone pierożki z ciasta fasolowo

Tovább

JIANBING GUOZI

Tovább

BAURSZAKI

Tovább

BENTO HAMBURG STEAK

Tovább

KENYÉR PAKORA

Tovább

BAO BURGER

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát