Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg liszt
  • mézeskalács fűszerkeverék

Házi fagylaltkosár

Tálban összekeverjük a vajat és a porcukrot, hozzákeverjük a tojásfehérjéket és a mézeskalács fűszerkeveréket. Lassú mozdulatokkal belekeverjük a lisztet is, majd letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük 165 ̊C-ra. Tepsire zsírpapírt teszünk, a keverékből kb.15-cm átmérőjű kerek lapokat kenünk rá vékonyan. 8-10 percre a sütőbe tesszük. Sütés után még melegen, lefordított kistálak aljára (kb.5 cm átmérőjű talpú) helyezzük a még lágy lapokat, így hagyjuk kihűlni őket. Kihűlés után megkeményednek kosárkáink és már tálalható is bennük a fagylalt.

Receptek

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Capuccino mousse

Tovább

Kókuszparfé

Tovább

Karácsonyi lekváros torta

Tovább

Gyömbéres citromos puding vanília krémmel

Tovább

Görög citromos süti

Tovább

Gnocchi amatriciana raguval

Tovább

Genovai parmezános padlizsán

Tovább

Galaktobureko azaz görög krémes

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!