Hozzávalók

Shami kebabok (10-12 kebab):  

½ kg marhahús 

125 g Aro lencse  

10-15 egész vörös chili (ízlés szerint) 

METRO Chef só (ízlés szerint) 

ek. római kömény 

ek. METRO Chef koriander 

ek. őrölt szegfűbors 

  • Menta 
  • Zöld koriander 
  • 1 hagyma 
  • ek. METRO Chef gyömbér- és fokhagymapor 
  • ¼ ek. METRO Chef kurkuma  
  • Víz szükség szerint 
  • 12 METRO Chef hot-dog kifli 
  • 12 METRO Chef tojás 
  • 400 g káposzta 
  • METRO Chef ketchup 
  • 2 csésze METRO Chef finomított étolaj 
  • 50 g x 12 (600 g) METRO Chef hasábburgonya 
Elkészítési idő 2 óra
Adag 6 személyre

LAHORI BURGER

Nincs ennél jobb burger! 

 

Az effajta burgerek, melyek bun kebabként is ismertek, Pakisztán tradicionális, addiktív specialitásai. Itt mindenhol rengeteg árust találhatunk, akik finom harapnivalókkal látják el az embereket. Ezeket a nagy sürgés-forgásban élvezhetjük. 

burgerek látványától beindul a nyáltermelés, és a gyomrunk hangosan korogni kezd. Egyetlen multinacionális gyorsétteremlánc sem tud alternatívát kínálni erre. Ezt semmi sem tudja felülmúlni. Egyedi, fűszeres íz és az összes korosztály kedvenc harapnivalója. 

  1. Mossuk át a lencsét és áztassuk be.  
  2. Tegyük a vörös chilit, a sót, a római köményt, a koriandert, a kurkumát, a gyömbér- és fokhagyma­­port, a húst és a vizet egy ser­pe­nyőbe és főzzük. Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a beáztatott lencsét, és főzzük tovább. Amikor a folyadék elpá­rol­gott, és a lencse megpuhult, adjuk hozzá a szegfűborsot, és jól keverjük el. Ezután daráljuk/passzírozzuk le a húst és a lencsét egy fa merőkanál vagy egy daráló segítségével. Vágjuk fel a hagymát, a zöld chilit, a zöld koriandert és a mentát vékony szeletekre, és adjuk hozzá a darált húsos és lencsés keverékhez. Készítsünk kebabokat, és forró olajban süssük ki őket. 
  3. Keverjük össze a tojásokat, és készítsük el az omlettet. Majd terítsük el a kebabot a kiflik egyik oldalán, szórjuk meg az apró kockákra vágott káposztával, és adjunk hozzá ketchupot. Végül tálaljuk rá az omlettet. 
  4. Bő olajban süssük ki a hasábburgonyát, és szórjuk meg garam masalával (masala fűszerkeverék). Most már készen áll a tálalásra. 

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból