Hozzávalók

  • 8 tojás,
  • 2 ek cukor,
  • 600 g tejszín,
  • 200 g fehér csokoládé,
  • 2 zselatin lap,
  • 2 cl fehér rum,
  • 2 cl pastis (ánizslikőr),
  • 200 g étcsokoládé,
  • 2 cl konyak,
  • 2 cl kávélikőr
Elkészítési idő 30 perc
Adag 6

Márványozott csokoládéhab

  1. Puhítsuk meg a zselatint hideg vízben, vágjuk apróra a fehér és az étcsokoládét és olvasszuk fel őket külön- külön vízfürdő felett. Válasszuk szét a tojásokat és hűtsük le a fehérjét. A sárgáját verjük fel a cukorral vízfürdő felett, amíg krémes lesz.
  2. A kapott masszát osszuk ketté. Verjük habosra a tojás­fehérjét, a tejszínt pedig keményre. A világos színű habhoz, nyom­kodjuk ki jól a zselatint és oldjuk fel a rumban és pastisban. Aztán keverjük össze a tojásfehérje habot a fehér­csokoládéval és a tojássárgája felével.
  3. A sötét színű habhoz, az étcsokoládét a konyakkal és a kávélikőrrel együtt adjuk hozzá a tojássárgája másik feléhez. Adjuk hozzá a tejszínt és a tojásfehérjét is fele-fele arányban a csokoládémasszákhoz.
  4. A márványozott hatás elé­réséhez először a fehér habot öntsük egy edénybe, majd öntsük rá a sötétet egy rétegben. Aztán egy kanál segítségével rajzoljuk bele már­ványszerű mintákat, a kétféle habot finoman vegyítve.

Bor javaslatunk:
A desszerthez édes fehér vagy vörösbort ajánlunk. Ideális párosítás a Roussillon vidékéről származó Muscat de Rivesaltes és egy LBV portói a portugál Douro völgyből.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát