Hozzávalók

  • 1 tepsi piskótatészta,
  • 600 g meggy (friss, magozott vagy fagyasztott),
  • 100 g cukor,
  • 1 evőkanál vaníliás cukor,
  • 80 g cukor,
  • 80 g nádcukor,
  • 250 g lágy vaj,
  • 200 g liszt,
  • 150 g zabpehely,
  • 1 csipetnyi fahéj,
  • 1 csipetnyi só
Elkészítési idő 75 perc
Adag 6

Meggyes piskóta forgáccsal

Keverjük össze a meggyet a cukorral és a vaníliás cukorral, és hagyjuk összeállni egy kicsit.
A forgácshoz keverjük össze a kétféle cukrot, a fahéjat és a sót. Keverjük bele a vajat is. Adjuk hozzá a lisztet és a zabpelyhet, és addig kavarjuk, amíg forgácsdarabok nem keletkeznek.
Tegyük a tésztát a tepsibe, és szórjuk rá a meggyet, majd a forgácsot nagyobb darabokban. Süssük 45 percig 175°C-os sütőben.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból