Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé 
  • 500 g hagymakrém 
  • 30 g mandala 
  • 30 g Aro szezámmag 
  • 300 ml METRO Chef étolaj 
  • 150 ml Aro tej 
  • 75 g METRO Chef főzőtejszín 
  • 150 g METRO Chef vaj 
  • 2,5 ek. kókuszpor 
  • 30 g zöld chili 
  • ek. zúzott piros chili 
  • 30 g METRO Chef aprított fokhagyma 
  • ek. METRO Chef só 
Elkészítési idő 60 perc
Adag 6 személyre

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

A legjobb csirke handi a városban! 

mughlai konyha olyan ételeket foglal magában, melyeket a középkori Indiában, a Mughal Birodalom központjában fejlesztettek ki. Közép-Ázsia és Észak-India főzési stílusának és receptjeinek kombinációját képviseli. 

Erős hatással volt rá a közép-ázsiai konyha – a régió, ahonnan a Turco-Mongol mughali uralkodók eredetileg származtak – közben ő is hatott a modern Észak-India, Pakisztán és Banglades regionális konyháira. 

  1. Vágjuk a csirkemellet julienne csíkokra. 
  2. Tegyünk olajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a fokhagymát és a tört chillit. Adjuk hozzá a csirkét és pároljuk. 
  3. Adjuk hozzá a hagymakrémet a mandulával és a szezámmaggal, majd a tejszínt, a vajat és a kókuszpor keverékét. Külön keverjük össze őket normál lángon, hogy szobahőmérsékleten homogén keveréket kapjunk. Majd adjuk hozzá a tejet, és hagyjuk főni 45 percig. 
  4. Amikor a csirke elkészült, tegyük a gyömbért és a chillit a tetejére, és fedjük le 2 percre, majd naan kenyérrel tálaljuk. 

Receptek

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból