Hozzávalók

  • 1,2 kg őz bélszín 
  • ekAro reszelt torma 
  • 800 g főzőalma 
  • 200 g Aro búzaliszt 
  • 200 g METRO Chef hajdina 
  • 50 g Aro zsíros túró 
  • 50 g METRO Chef blansírozott mandula 
  • 50 g METRO Chef vaj 
  • 100 g METRO Chef vöröshagyma 
  • 200 g marinált körte 
  • 200 g egész savanyított cékla  
  • ek. METRO Chef feketeribizli 
  • 3 ág kakukkfű 
  • 100 ml bor 
  • METRO Chef só, bors az ízesítéshez 
Elkészítési idő 75 perc
Adag 5 személyre

Polędwica na purée chrzanowo

A lengyel kulináris tradíció és a modern étel egyszerűségének különleges egyvelege. 

Az eredeti receptet a „MAKRO Séf Kihívás” első kiadásának részeként alkották meg, mely egyike a MAKRO Lengyelország által szervezett kulináris versenyeknek. 20 gasztronómiai iskola szállt versenybe Lengyelország minden részéről, hogy különleges recepteket alkosson a hagyományos lengyel ételalapanyagok felhasználásával. 

A győztes recept a Fryderyk Chopin Gazdasági és Szolgáltatói Iskolától származott Zychlinből. A versenycsapat Katarzyna Hryciuk tanár-csapatvezetőből, valamint diákokból – Agata WieczorkiewiczWiktoria Wojtaś, Erika Świętanowska, Sebastian Durski és Damian Durskiból – állt. Azt mondják, az étel az ötletek, a munka és a főzés iránti szenvedély keveréke. 

  1. Pirítsuk meg a hajdina felét közepesen felmelegített serpenyőben 10-12 percig, hogy pattogatott kukoricát készítsünk. 
  2. Főzzük meg a hajdina másik részét, adjuk hozzá a tört túrót és a felaprított kakukkfüvet. Ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. Dagasszuk a tésztát a gombócokhoz és töltsük meg a hajdinás keverékkel. 
  3. Enyhén pirítsuk meg a kockázott mandulát vajon. Süssük a felkockázott hagymát olajon, míg üvegessé nem válik, adjuk hozzá a körtét, folytassuk a sütést néhány percig, majd keverjük simára. Negyedeljük a céklát, karamellizáljuk meg egy serpenyőben a ribizlivel és a borral. 
  4. Pároljuk meg a hámozott és kockára vágott almákat közepes lángon, míg puha nem lesz, adjuk hozzá a tormát és keverjük simára. Ízesítsük ízlés szerint. 
  5. Süssük a porciózott bélszínt nagyjából 3 percig mindegyik oldalán. 
  6. A bélszínt tormán, az alma habon, a gombócokkal, a karamellizált céklával, a mandulával és a pattogatott hajdinával együtt tálaljuk. 

Receptek

FENYŐMAGOS, GORGONZOLÁS TAGLIATELLE

Tovább

UKRÁN BORSCS

Tovább

SZÁRMA

Tovább

SAVANYÚ­KÁPOSZTA-LEVES

Tovább

DJERDAP SÜGÉR

Tovább

Bacalhau confitado

Tovább

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból