Hozzávalók

  • 1,2 kg őz bélszín 
  • ekAro reszelt torma 
  • 800 g főzőalma 
  • 200 g Aro búzaliszt 
  • 200 g METRO Chef hajdina 
  • 50 g Aro zsíros túró 
  • 50 g METRO Chef blansírozott mandula 
  • 50 g METRO Chef vaj 
  • 100 g METRO Chef vöröshagyma 
  • 200 g marinált körte 
  • 200 g egész savanyított cékla  
  • ek. METRO Chef feketeribizli 
  • 3 ág kakukkfű 
  • 100 ml bor 
  • METRO Chef só, bors az ízesítéshez 
Elkészítési idő 75 perc
Adag 5 személyre

Polędwica na purée chrzanowo

A lengyel kulináris tradíció és a modern étel egyszerűségének különleges egyvelege. 

Az eredeti receptet a „MAKRO Séf Kihívás” első kiadásának részeként alkották meg, mely egyike a MAKRO Lengyelország által szervezett kulináris versenyeknek. 20 gasztronómiai iskola szállt versenybe Lengyelország minden részéről, hogy különleges recepteket alkosson a hagyományos lengyel ételalapanyagok felhasználásával. 

A győztes recept a Fryderyk Chopin Gazdasági és Szolgáltatói Iskolától származott Zychlinből. A versenycsapat Katarzyna Hryciuk tanár-csapatvezetőből, valamint diákokból – Agata WieczorkiewiczWiktoria Wojtaś, Erika Świętanowska, Sebastian Durski és Damian Durskiból – állt. Azt mondják, az étel az ötletek, a munka és a főzés iránti szenvedély keveréke. 

  1. Pirítsuk meg a hajdina felét közepesen felmelegített serpenyőben 10-12 percig, hogy pattogatott kukoricát készítsünk. 
  2. Főzzük meg a hajdina másik részét, adjuk hozzá a tört túrót és a felaprított kakukkfüvet. Ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. Dagasszuk a tésztát a gombócokhoz és töltsük meg a hajdinás keverékkel. 
  3. Enyhén pirítsuk meg a kockázott mandulát vajon. Süssük a felkockázott hagymát olajon, míg üvegessé nem válik, adjuk hozzá a körtét, folytassuk a sütést néhány percig, majd keverjük simára. Negyedeljük a céklát, karamellizáljuk meg egy serpenyőben a ribizlivel és a borral. 
  4. Pároljuk meg a hámozott és kockára vágott almákat közepes lángon, míg puha nem lesz, adjuk hozzá a tormát és keverjük simára. Ízesítsük ízlés szerint. 
  5. Süssük a porciózott bélszínt nagyjából 3 percig mindegyik oldalán. 
  6. A bélszínt tormán, az alma habon, a gombócokkal, a karamellizált céklával, a mandulával és a pattogatott hajdinával együtt tálaljuk. 

Receptek

UKRÁN BORSCS

Tovább

SZÁRMA

Tovább

SAVANYÚ­KÁPOSZTA-LEVES

Tovább

DJERDAP SÜGÉR

Tovább

FENYŐMAGOS, GORGONZOLÁS TAGLIATELLE

Tovább

Bacalhau confitado

Tovább

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát