ponty zöldségcsíkokkal

Hozzávalók

  • 1-2 db ponty (kb. 2.5 kg)
  • 1 citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 g petrezselyemgyökér
  • 250 g répa
  • 250 g zeller
  • 2 lila hagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 100 ml fehérbor
  • 250 ml hal alaplé
  • 6 szár darabonként ezekből a fűszernövényekből: zsálya, rozmaring, kakukkfű
  • Só, bors, cukor
Elkészítési idő 60 perc
Adag 6 főre

Ponty zöldségcsíkokkal

Öblítse le a pontyot hideg vízben és itassa le róla a vizet. Irdalja be átlósan a halat egymástól egyenlő távolságra levő vágásokat ejtve a háton.

Sózza be a hal belsejét, töltse meg citrommal, fokhagymával és egy kevéske fűszernövénnyel. Ízesítse a hal külső felületét sóval, borssal és tűzdelje meg citrommal és zsályával, majd locsolja meg egy kevéske olívaolajjal.

ponty zöldségcsíkokkal

Pucolja meg a zöldségeket, vágja le a szárukat, és vágja nagyobb rudakra őket. Vágja a hagymát apró csíkokra, ízesítse sóval, borssal, pici cukorral és grillezze meg. Adja hozzá a megmaradt fűszernövényeket, a fehérbort és az alaplevet.

ponty zöldségcsíkokkal

Helyezze a halat a zöldségágyra. Süsse 160 °C -on kb. 45 percen át. A hal akkor van kész, amikor a farkuszonnyt könnyen el lehet távolítani.

A végén egészben tálalja a pontyot.

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Halas burger

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát