rákos marhás kenyérfalatkák

Hozzávalók

  • 6 db óriás garnélarák
  • 300 g sült marhahús
  • 6 szelet toast kenyér
  • 125 g krémsajt
  • 1 répa
  • 1 újhagyma/zöldhagyma
  • 6 szál zöld spárga
  • Fűszernövények, só és bors
Elkészítési idő 45 perc
Adag 6 főre

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Pirítsa meg a marhahúst, enyhén sózza-borsozza, majd süsse a sütőben kb. 12 percen át 120 °C fokon. Az óriás rákokat is pírítsa meg egy serpenyőben, és enyhén sózza meg őket.

Szaggasson vagy vágjon ki körszeleteket a toast kenyérből és enyhén pirítsa meg őket a sütőben, vagy a sepenyőben. Vágja finomra a répát, az újhagymát és blansírozza őket sós vízben a spárgával együtt. A felkockázott zöldségeket keverje össze a krémsajttal, a fűszernövényekkel és ízesítsse ízlés szerint. Kenje meg a pírítós kenyereket a zöldséges krémsajttal, helyezzen a  nyársakra egy darab sült marhahúst és garnélarákot, és díszitse a zöld spárgaszárral.

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Halas burger

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát