osztriga

Hozzávalók

  • 18 osztriga, kagyló
  • 1 citrom
  • 100 g vékonyra szeletelt zöldség (pl: répa, póré, petrezselyemgyökér)
  • 3 tojássárgája
  • 75 ml fehér pezsgő
  • 75 g vaj
  • 4 szál kapor
  • Bors
Elkészítési idő Kb. 30 perc
Adag 6 főre

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Nyitssa fel az osztrigát (a helyes technikát ITT találja!), távolítsa el a puhatestű húsát és vágjon le minden felesleget róla. Tegye az osztrigát egy szűrőbe, majd egy sós, vizes lábosba a szűrővel együtt és így balnsírozza nagyjából 2 percen át.

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Ezt követően blansírozza a szeletelt zöldségeket, csak annyira hogy fogkemények maradjanak. Tegyen félre a balnsírozáshoz használt vízből kb. 100 ml-t, majd keverje bele a vajat. Ízestse sóval, a felaprított kaporral és egy kis citromlével.

A pezsgőhabhoz: verje fel a tojássárgákat a pezsgővel, míg krémessé nem válnak. Tegye az osztrigákat a vajszósszal egy tálba és tegyen rá egy keveset a szeletelt zöldségekből. Fedje be a pezsgőhabbal és gratinálja felső magas hőfokon, amíg aranysárga színt nem kap.

Tipp: Tegye az osztrigákat sóágyra, hogy ne boruljanak fel.

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Halas burger

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát