Hozzávalók

  • 100 g vaj,
  • 250 ml víz,
  • 150 g liszt,
  • 4 tojás,
  • tejszín vagy tetszés szerinti krém,
  • 1 csipetnyi só
Elkészítési idő 60 perc
Adag 6

Profiterol

  1. Öntsük a vizet egy lábasba.
  2. Tegyük hozzá a vajat és a sót, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel a keveréket.
  3. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és jól keverjük el.
  4. Fakanállal addig kavargassuk, amíg a tészta el nem válik a lábas aljától egy gömbben, és a lábas alja fehér nem lesz.
  5. Az így keletkezett tésztát tegyük keverőtálba.
  6. Üssünk rá egy tojást, és alaposan keverjük bele a tésztába.
  7. Egyesével keverjük bele a többi tojást is, de csak az után, hogy az előzőt teljesen belekevertük, és már nem nedves a tészta felülete.
  8. Akkor lesz kész a tészta, amikor puha, fényes, és könnyen kicsúszik a kanálból.
  9. A tésztát habzsákba tesszük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe éclair vagy profiterol formákat nyomunk belőle. Fontos: hagyjunk elegendő helyet az egyes sütemények között, hogy legyen helyük kitágulni.
  10. Tegyük a tepsit 190°C-os sütőbe 10-15 percre, és vegyük ki, amikor a sütik aranybarnára sültek. Ha profiterolt készítünk, szúrjunk beléjük lyukat, ha éclairt, vágjuk félbe. Hagyjuk eltávozni a gőzt és megszáradni a tésztát.
  11. Töltsük meg a süteményeket tetszés szerinti krémmel.
  12. Rendezzük el ízlésesen egy tányéron, például gyümölcsszósszal.
  13. Végezetül díszítsük tetszés szerint.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból