Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya,
  • 0,5 dl tejszín
  • tengeri só
  • fehérbors
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 10 dkg pannónia sajt
Adag 4

Rakott krumpli

A burgonyát meghámozzuk és hajszál vékony karikára vágjuk vagy gyaluljuk. A sajtot lereszeljük, a kakukkfű leveleit letépkedjük. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a sajtot és aburgonyát, magsózzuk, ízesítjük kevés fehérborssal és friss kakukkfűvel. Lassú tűzön 10-15 percig főzzük, majd tepsibe öntjük, kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Egy óra alatt szép barnára sütjük. Önálló fogásként friss salátával, vagy szárnyasok, halak mellé, köretként is fogyaszthatjuk.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból