Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya,
  • 0,5 dl tejszín
  • tengeri só
  • fehérbors
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 10 dkg pannónia sajt
Adag 4

Rakott krumpli

A burgonyát meghámozzuk és hajszál vékony karikára vágjuk vagy gyaluljuk. A sajtot lereszeljük, a kakukkfű leveleit letépkedjük. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a sajtot és aburgonyát, magsózzuk, ízesítjük kevés fehérborssal és friss kakukkfűvel. Lassú tűzön 10-15 percig főzzük, majd tepsibe öntjük, kevés zsemlemorzsát szórunk a tetejére és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Egy óra alatt szép barnára sütjük. Önálló fogásként friss salátával, vagy szárnyasok, halak mellé, köretként is fogyaszthatjuk.

Receptek

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Capuccino mousse

Tovább

Kókuszparfé

Tovább

Karácsonyi lekváros torta

Tovább

Házi fagylaltkosár

Tovább

Gyömbéres citromos puding vanília krémmel

Tovább

Görög citromos süti

Tovább

Gnocchi amatriciana raguval

Tovább

Genovai parmezános padlizsán

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!