Hozzávalók

A csatnihoz

  • 300 g METRO Chef mangópüré
  • 1 ek. METRO Chef olívaolaj
  • 1 db piri-piri paprika
  • 100 g lilahagyma
  • 70 g Aro piros csípős fűszerpaprika
  • 20 g Aro ananászlé
  • 20 g Rioba nádcukor
  • 35 g METRO Chef dió
  • 200 g METRO Chef natúr joghurt

A gombóc töltelékhez

  • 200 g Aro piros csípőspaprika
  • 70 g METRO Chef hagyma
  • 150 g METRO Chef padlizsán
  • 100 g METRO Chef articsóka
  • 200 g füstölt csirkemell-filé
  • 100 g kecskesajt
  • 1 ek. METRO Chef kakukkfű
  • METRO Chef só és bors a fűszerezéshez

A tésztához

  • 300 g Aro babkonzerv
  • 260 g METRO Chef főzőtejszín
  • 400 g Aro búzaliszt + némi plusz liszt a tészta dagasztásához
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk tengeri só
  • 1 METRO Chef tojás
  • METRO Chef finomított étolaj a sütéshez

Smażone pierożki z ciasta fasolowo

A tradicionális lengyel köretek és a modern street food alapanyagok innovatív kombinációja.

A gombócokat általában a tradicionális lengyel konyhához társítjuk, de a hagyományos ételnek ez a változata modern stílusban jelenik meg: ideális ahhoz, hogy street foodként kínáljuk. Ezt a különleges, babos és paradicsomos tésztát articsókával és kecskesajttal töltik, valamint mangópürével és piri-piri chilipaprika-csatnival kínálják. Ez nagyon eltér mindentől, amit az ember valaha kóstolt egy büfékocsi étlapjáról, mégis könnyen beazonosítható a lengyel származása. Ezt a kreatív ételt a Władysław Szafer School Complex javasolta Złoty Potokban.

1. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a felkockázott hagymát, cukrot és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a felszeletelt piri-piri és piros csípős paprikát és pirítsuk egy percig, majd a mangót és az ananászlevet. Forraljuk fel, és kevergetve főzzük nagyjából 15 percig. Adjuk hozzá a diót és fűszerezzük sóval és borssal. Tegyük a keveréket egy jól zárható edénybe és hűtsük le gyorsan. Végül adjuk hozzá a joghurtot.

2. Vágjuk fel a csípős pirospaprikát, hagymát, padlizsánt és az articsókát nagyobb darabokra vágva, fűszerezzük sóval és borssal, és grillezzük puhára.

3. Kockázzuk fel a csirkemellfilét és a grillezett zöldségeket, adjuk hozzá a kecskesajtot és a felaprított kakukkfüvet, keverjük össze, majd fűszerezzük sóval és borssal.

4. Keverjük a babkonzervet simára a leve nélkül, és keverjük össze a tejszínnel és a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a szódát. Gyúrjuk tésztává, és nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra.

5. Formázzunk köröket vagy négyzeteket, tegyünk bele a töltelékből, és hajtsuk össze, hogy elfedjük a tölteléket. Bő olajban süssük a gombócokat aranybarnára. Fűszeres szósszal tálaljuk.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból