Hozzávalók

  • kb. 1,5 kg sütőtök,
  • 5 db tojás,
  • ½ szerecsendió,
  • csipet tengeri só,
  • 10 dkg méz,
  • 1,5 dkg búzadara,
  • 1 dl tejszín vagy mascarpone,
  • 1 mk. őrölt fahéj,
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg,
  • 5 dkg fehércsokoládé,
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő 120 perc
Adag 8

Sütőtök torta fehér csokoládéval

A sütőtököt félbevágjuk, magját kikaparjuk, és forró sütőben világosbarnára sütjük. Miután kissé kihűlt, a húsát átpasszírozzuk. Pont egy kg tökhúsra van szükség. Míg a tök sül, a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a morzsával, és egy kerek, kapcsos szélű tortaforma aljába nyomkodjuk.
A tökhúshoz adjuk a tejszínt, az egész tojásokat, a darát, a mézet és a fűszereket. Az egészet habverővel simára keverjük és a vajas morzsára öntjük, kissé az asztalhoz ütögetjük, hogy ne maradjon benne levegő.
Légkeveréses sütőben 120 fokon 60 percig, normál sütőben 160 fokon 40 percig sütjük. A sütőből kivesszük, megvárjuk, míg kihűl és kivesszük a formából. A fehér csokit a tejszínnel együtt felolvasztjuk és meglocsoljuk a torta tetejét.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból