Hozzávalók

  • 15 dkg vajas tészta
  • 1 kg karfiol rózsa
  • 5 dkg pannónia sajt
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 0,5 l tej
  • szerecsendió
Adag 4

Tésztában sült négysajtos karfiol

A vajas tésztát elfelezzük, és mindkét felét akkorára nyújtjuk amekkora tepsiben készíteni szeretnénk. Az egyik felét a tepsi aljára tesszük és 160 fokos sütőben megsütjük. A másik felét konyharuhával letakarva félretesszük. A vajból és a lisztből rántást készítünk, felöntjük a felmelegített tejjel habverővel simára keverve, felforraljuk. Hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, a krémsajtot, majd ízesítjük sóval és szerecsendióval. A karfiolt sós, enyhén cukros vízben leforrázzuk, hideg vízben lehűtjük, majd alaposan lecsepegtetjük. Rátesszük az előzőleg megsütött vajas tésztára és ráöntjük a sajtmártást. Befedjük a vajas tésztával, villával megszurkáljuk és 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból