Hozzávalók

  • 15 dkg vajas tészta
  • 1 kg karfiol rózsa
  • 5 dkg pannónia sajt
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 0,5 l tej
  • szerecsendió
Adag 4

Tésztában sült négysajtos karfiol

A vajas tésztát elfelezzük, és mindkét felét akkorára nyújtjuk amekkora tepsiben készíteni szeretnénk. Az egyik felét a tepsi aljára tesszük és 160 fokos sütőben megsütjük. A másik felét konyharuhával letakarva félretesszük. A vajból és a lisztből rántást készítünk, felöntjük a felmelegített tejjel habverővel simára keverve, felforraljuk. Hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, a krémsajtot, majd ízesítjük sóval és szerecsendióval. A karfiolt sós, enyhén cukros vízben leforrázzuk, hideg vízben lehűtjük, majd alaposan lecsepegtetjük. Rátesszük az előzőleg megsütött vajas tésztára és ráöntjük a sajtmártást. Befedjük a vajas tésztával, villával megszurkáljuk és 150 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Receptek

MARHAHÚSOS SZENDVICS

Tovább

CORN-MICI

Tovább

MOKE LAT KAUGHT KYAW

Tovább

SÜLT MALACCSÁSZÁR SZENDVICS

Tovább

Smażone pierożki z ciasta fasolowo

Tovább

JIANBING GUOZI

Tovább

BAURSZAKI

Tovább

BENTO HAMBURG STEAK

Tovább

KENYÉR PAKORA

Tovább

BAO BURGER

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát