sirha budapest alapanyag borjú bécsi

Hozzávalók

  • 1 kg borjúfelsál
  • 75 g liszt
  • 4 tojás
  • 400 g fehér zsemlemorzsa
  • 350 ml napraforgóolaj
  • 350 g tisztított vaj
  • 3 citrom
  • bors
Elkészítési idő 30 perc
Adag 6 főre

Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Borjú bécsi

Csak néhány milliméter vastag, mégis a húsételek szupersztárja a rántott hús. Nemcsak azért kedveljük, mert nincs benne csont és gyorsan elkészül, hanem mert úgy süthetjük meg, ahogy az ízlésünk és a nemzeti konyhánk megkívánja.

Vágjuk fel a borjút azonos méretű szeletekre. Tegyük őket két műanyag fólialap közé, és húsklopfolóval klopfoljuk őket 3 mm vékonyra. Fűszerezzük a szeleteket sóval és kevés borssal. Forgassuk meg lisztben a szeleteket, majd ütögessük le róla a fölösleget. Merítsük meg a felvert tojásban, és csöpögtessük le. Tegyük a zsemlemorzsába, de nem nyomjuk bele túl erősen. Rövid ideig hagyjuk állni, hogy kicsit megszáradjon a bunda.

Melegítsük körülbelül 170°C-ra a napraforgóolajat a vajjal együtt. Süssük ki hirtelen a szeleteket, és közben locsolgassuk őket az olajjal, amíg aranysárgák nem lesznek, illetve amíg a bunda fel nem duzzadt, és a hús meg nem sült. Törlőkendővel itassuk le az olajat a húsról.

Citrom szeletekkel tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból